lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 de desembre, 2007

El Govern español incompleix els seus compromisos sobre beques

El conseller d'Educació de la Generalitat, Ernest Maragall, va exigir ahir que es compleixin els acords de la comissió bilateral del mes de juliol, el que, segons ell, permetria a l'Administració catalana passar de 5.000 a 25.000 beques no universitàries -per a batxillerat i Formació Professional- en els pròxims anys.

Ernest Maragall lamenta que només el 4,8% dels alumnes d'estudis no universitaris tinguin beca i recorda que la mitjana espanyola és molt més alta, del 14,8%. Per aquest motiu, el conseller reclama al Ministeri d'Educació i Ciència la presentació immediata de la proposta d'acord perquè Catalunya pugui incrementar el nombre d'alumnes becats.

Maragall ha recordat que en la passada reunió de la comissió bilateral, celebrada el 17 de juliol de 2007, el Govern es va comprometre a constituir un grup de treball conjunt que a finals d'any tingués llesta una proposta de desenvolupament del decret bàsic de beques. "No avancem correctament. Han estat necessaris gairebé sis anys per a donar compliment a la sentència del Tribunal Constitucional que traspassava la gestió de les beques", s'ha lamentat.