lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 de novembre, 2011

Tremosa: “Espanya mai no ha demanat perdó”

Protesta de l'eurodiputat Ramon Tremosa després que la pressió de socialistes i populars impedís ahir que l'Eurocambra votés una esmena de CiU, ERC i ICV a favor de l'oficialitat del català. Davant d'una setantena d'europarlamentaris d'arreu dels Vint-i-set, després de demanar la paraula a la comissió d'Exteriors, Tremosa va advertir que la prohibició d'aquesta votació “dóna arguments i motius racionals creixents als que clamen per la independència de Catalunya”.

Tremosa va aprofitar per denunciar que “a Espanya mai ningú no ha demanat mai perdó pels segles de discriminació i prohibició del català ni pels milers de catalans assassinats, torturats i forçats a exiliar-se durant segles”. I ho va comparar amb Alemanya, que “és l'estat més fort d'Europa no per les seves exportacions o competitivitat, sinó perquè, amb més decisió i veritat, s'ha enfrontat als pitjors capítols del seu passat”.

Els eurodiputats Raimon Obiols i Maria Badia van carregar contra l'esmena de CiU, ERC i ICV-EUiA i van considerar que respon a “actituds electoralistes i partidistes”. Obiols, que no va voler fer declaracions, va defensar en el seu bloc que els socialistes sempre han votat a favor de l'oficialitat del català, tot i que el 30 de juny al Congrés hi van votar en contra.