lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 de novembre, 2011

«Serem la veu d'un poble que clama per la independència»

Entre una il·lusió de nit de reis i una certa esperança continguda; amb ànima de vailet que sap que ha fet bé la feina o amb aquella sensació que atorga saber que escullis el número que escollis et tocarà premi. Així s'ha viscut aquest vespre l'acte final de campanya de la Triple Aliança Independentista articulada per ERC-Rcat-CatSí, i comandada per Alfred Bosch.

A Girona, "capital de l'independentisme que és la resistència del feixisme ranci del PP" - com ha definit la cap de llista gironina, Teresa Jordà-, i davant aproximadament un miler de persones, Bosch ha reblat els mantres de campanya amanint-los amb un to pujat d'èpica i salpebrats amb certa trapelleria que sempre es posa bé en campanyes previsibles de resultats com la que es tanca aquesta nit.

Bosch ha reclamat la coalició que encapçala com "l'única força independentista" que es podrà votar diumenge. Altra volta ha tret l'espantall del sofà per evitar que cap sobiranista, desencisat, es quedi a casa diumenge. El partit és important i fan falta reserves. De fet, ha definit la seva candidatura com l'únic "dic de contenció davant la majoria absoluta, absolutíssima i absolutista del PP". Per glossar aquesta idea ha recordat que "CiU amagarà sota la catifa la seva proposta de pacte fiscal", per advertir que ells hi seran per denunciar-ho.

I aquest serà el full de serveis amb què aniran a Madrid. Oriol Junqueras, president d'ERC, ha estat clar, vehement i fins i tot, visceral a l'hora d'explicar-ho. "No anirem a Madrid a negociar res, no anem a Madrid a fer-lo servir, anem a Madrid a fer sentir la veu d'un poble que clama la seva independència, que clama per seu benestar social, aquesta veu serà la llavor de totes de les victòries", ha brandat Junqueras davant una parròquia optimista, esperonada i amb ganes de tancar la porta que es va obrir ara fa gairebé un any.