lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 de maig, 2008

ICV demanarà la derogació del transvasament si continua plovent

Jordi Guillot 250508 CATr El secretari general d'Iniciativa per Catalunya–Verds, Jordi Guillot, ha assegurat aquest diumenge que el partit que representa demanarà la derogació del transvassament d'aigua de l'Ebre cap a Barcelona, "en el moment que es garanteixi el risc zero de restricció respecte a qualsevol tall d'aigua a l'àrea metropolitana de Barcelona".

Guillot ha dit que el decret ja no estarà justificat si es produeix la situació que planteja i ha afirmat que "un cop derogat el decret" des del partit d'ICV "se seguirà impulsant la cultura de l'aigua", tant per la seva reutilització, com la regeneració de la mateixa i, "especialment" tot el que es refereix al procés de construcció de plantes desalinitzadores. La formació ecosocialista busca així apaivagar el descontentament intern que la decisió del Departament de Medi Ambient ha causat entre els militants d'aquest partit a les Terres de l'Ebre.

Les pluges d'aquest cap de setmana han fet augmentar el nivell dels embassaments en 4,69 punts, segons l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Aquest matí ha plogut sobretot a les comarques de Girona i Barcelona i en diversos sectors del Prepirineu i és probable que les pluges continuïn caient aquesta tarda a la majoria de comarques catalanes, excepte algunes de Ponent, Terres de l'Ebre i el Pirineu més oriental. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), les precipitacions han de seguir durant la jornada de dilluns.