lo carrer del riu

lo carrer del riu

06 de febrer, 2010

Un centenar de tractors tallen l'Eix Transversal per protestar per la crisi del sector

Un centenar de tractors han tallat aquest matí l'Eix Transversal a l'altura de Calaf (Anoia) per protestar per la crisi del sector i pels baixos preus que perceben els productors.

La marxa s'ha dirigit en sentit nord entre els quilòmetres 104 i 112, i no ha causat retencions importants, segons dades del Servei Català de Trànsit (SCT).

El responsable d'organització d'Unió de Pagesos, Salomó Torres, ha explicat que reclamen "preus justos al camp i a la ciutat" i lamenten "els marges abusius que aplica el sector de la distribució".

Els agricultors ja van mobilitzar ahir divendres entre 500 i 700 tractors i 1.200 agricultors i ramaders, que han participat en les 11 tractorades que Unió de Pagesos ha convocat en diferents punts de Girona, Tarragona i Lleida.

Pel sindicat, els preus baixos imposats per la gran distribució i de sectors de la agroindustria als productors agrícoles i ramaders, contrasta amb l'inacció dels governs de Catalunya i l'Estat espanyol, que no fan complir les normatives de competència, comerç i consum sinó que permeten la vulneració dels drets dels consumidors. VilaWeb: Un centenar de tractors ocupen l'Eix Transversal a Calaf