lo carrer del riu

06 de febrer, 2010

Barça 2 - Getafe 1

Puyal 060210

El Barça suma una jornada més d'imbatibilitat, i van 21, i de liderat a la Lliga després de superar el Getafe (2-1) i l'arbitratge capritxós i desequilibrat de Teixeira Vitienes, que ha expulsat Piqué a la primera part i Márquez a la segona. El Barça, amb presència a l'equip titular de Milito, Touré, Keita i Maxwell per absència d'ultima hora d'Alves, ha manat en el partit de forma clara mentre l'àrbitratge no hi ha influït. Xavi i Iniesta, sensacionals durant tot el partit, han marcat el ritme i Messi ha tingut les oportunitats per decantar la balança. El gol ha matinat, perquè l'argentí s'ha tret del barret una rematada genial, de rosca i a porteria cega, amb la qual ha col·locat la pilota al costat del pal i lluny de l'abast del porter visitant. Un golàs que ha pernès el Barça controlar més clarament el ritme sense deixar de generar perill. Messi ha tingut fins a tres ocasions consecutives per encarrilar definitivament el partit, abans que Piqué arribés un pel tard a una pilota dividida i l'àrbitre, rigurós i expeditiu com no ho havia estat fins llavors per a les entrades dures del Getafe, convertís una targeta groga clara en vermella directa. El Getafe ha dominat la possessió a partir de llavors, però el Barça no li ha perdut la cara al joc, s'ha defensat amb sacrifici i ha sortit amb perill fins al punt que les úniques ocasions clares les ha tingudes el Barça, mitjançant Xavi i sobretot Ibrahimovic, superant el porter i un defensa salvant el gol sota pals. A la segona part, no ha canviat el decorat i pocs minuts després de començar, una combinació excel·lent d'Iniesta i Xavi ha deixat Keita en situació òptima dins l'àrea. El malià ha driblat el defensor i davant el porter ha rematat fora fregant el pal. Poc després ha harribat el gol de la tranquilitat, marcat per Xavi després d'un contraatac en què Messi ha desequilibrat tota la defensa del Getafe. La passada ha deixat sol al migcampista vallesà i aquest no ha perdonat el 2-0. Amb el partit sentenciat als darrers minuts, Kepa ha buscat i ha sapigut trobar el contacte amb Márquez quan encarava Valdés i Teixeira, incapaç d'ensenyar-li la segona targeta groga a Boateng per una ma voluntària i per una entrada per darrera a Messi, no ha dubtat a senyalar penal i expulsió de Márquez. Soldado ha transformat i el Barça ha encaixat el primer gol després de cinc partits amb la porteria a zero. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit