lo carrer del riu

lo carrer del riu

12 de maig, 2010

Herrera acusa Zapatero de ser "insensible" per fer pagar els més dèbils

El portaveu d'ICV al Congrés, Joan Herrera, ha acusat aquest dimecres José Luis Rodríguez Zapatero de ser "insensible" vers "els més dèbils", que són els que acabaran pagant "l'ajustament dur" anunciat pel president del govern espanyol.

Segons Herrera, el president espanyol ha adquirit la "lògica dels mercats" i impulsa una retallada que "no és equitativa" perquè afecta treballadors, assalariats i pensionistes, però no estableix mesures de control als bancs, no grava les rendes altes ni imposa una fiscalitat més justa. "No toca els causants de la crisi ni suprimeix els xiringuitos financers, i això és absolutament insòlit en un govern que es reclama d'esquerres", ha afegit.

El portaveu d'ICV ha lamentat que "venim d'una època en què ens deien que feia falta reformar la lògica dels mercats, però els mercats han acabat reformant l'Estat, les polítiques i el govern espanyol".

Herrera ha retret a Zapatero els motius pels quals, en lloc de limitar els drets de dependents, funcionaris i pensionistes, no posa en marxa una fiscalitat "justa, progressiva i verda" o recupera l'impost de patrimoni.

El portaveu d'ICV ha acabat afirmant que Zapatero no pren les mesures necessàries "perquè potser posaria nerviosos els mercats o perquè no s'hi atreveix".