lo carrer del riu

02 de gener, 2010

Barça 1 - Vila-real 1

Puyal 020110

Molt difícils ha posat les coses el Vila-real d'Ernesto Valverde, que venia amb una molt bona dinàmica (18 dels últims 24 punts), i molt poc inspirat ha estat l'equip de Guardiola per superar les dificultats plantejades per l'equip castellonenc, que s'ha situat molt bé al camp, ha pressionat molt amunt l'inici de jugada i ha fet un desplegament físic espectacular que li ha permès no afluixar en cap moment. Al Barça li ha costat molt sortir de la seva defensa amb el control de la jugada (Piqué i Puyol no sempre han encertat en les decisions) i, quan ho ha fet, la precipitació li ha fet perdre massa bones situacions per arribar a la porteria rival. Curiosament, en la primera ocasió en què ho ha aconseguit ha marcat el seu gol. Ha estat en una magnífica jugada, marca de la casa, que ha centrat Alves, Henry ha engaltat una rematada espectacular contra el travesser i el refús de la fusta l'ha aprofitat Pedro per afusellar l'1-0. El Barça estava molt endollat i ha intentat tancar al rival i el partit, però l'única ocasió més o menys clara ha estat un cop de cap d'Henry (que ha fet una molt bona primera part) que Diego López ha salvat sobre la línia de gol. Els de Valverde han aguantat l'embestida, han evitat que el Barça es fes amb el control total del joc i a partir d'aquí han muntat la seva reacció. El Barça no ha deixat d'estar incòmode en tot moment i ha entrat en una espiral d'errors poc habituals que han alimentat les opcions del Vila-real, que ja ha pogut empatar amb un xut un pel desviat de Fuster només començar la segona part i que, efectivament, ha marcat el gol de l'empat al minut 50 (de nou Fuster) aprofitant una centrada de Cani. Guardiola ha fet sortir Iniesta per intentar canviar el signe del partit i no ho ha aconseguit. El migcampista de Fuentealbilla, efectivament, ha reactivat el joc del Barça i això ha provocat algunes ocasions. Una del mateix Iniesta salvada per López, una altra d'Ibrahimovic que ha marxat fregant el pal, però han estat situacions aillades. Però la dinàmica del partit no ha canviat i el Vila-real també ha tingut la seva ocasió, de Rossi, que Puyol va treure a l'àrea petita. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit