lo carrer del riu

lo carrer del riu

23 de setembre, 2007

Nova crema d'imatges del Rei a Girona i a Molins de Rei

Han llegit el manifest en què els diferents col·lectius de l'Esquerra independentista s'han queixat del 'silenci còmplice' de les institucions i partits catalans durant tot aquest conflicte.

Dos nois són denunciats a Figueres per pintades antimonàrquiques.

Unes 300 persones es van manifestar ahir a la nit a Girona i unes 100 a Molins de Rei per demanar que es respecti la llibertat d'expressió. Després de la lectura dels manifestos respectius, algunes van cremar una cinquantena de retrats dels Reis d'Espanya.

A Girona, uns 300 manifestants es van concentrar a primera hora de la nit a la plaça del Vi, per expressar la seva solidaritat amb Jaume Roura, el jove independentista de Banyoles acusat d'un delicte d'injúries a la Corona per haver cremat una foto dels Reis fa una setmana, en un acte de protesta contra la visita de Joan Carles I.

Després de la lectura d'un manifest a favor de la llibertat d'expressió i contra el Departament d'Interior de la Generalitat per haver ordenat la detenció de Roura, alguns participants van cremar unes 50 fotocòpies d'imatges del Rei, mentre els altres aplaudien.

En la manifestació es van cridar consignes contra la Monarquia, com "els catalans no tenim rei" i "jo també cremo la corona", i a favor de la independència de Catalunya. Els organitzadors van informar que dos joves independentistes acabaven de ser denunciats per la policia local de Figueres (Alt Empordà) per haver pintat en un mur: "Jo també cremo el rei".

Gairebé al mateix temps, a Molins de Rei, un centenar de persones es va concentrar a la plaça de l'ajuntament. S'hi va llegir un manifest similar al de Girona i també s'hi va cremar una fotografia de Joan Carles I, entre aplaudiments de la majoria dels participants i l'onejar de senyeres estelades.