lo carrer del riu

lo carrer del riu

11 d’octubre, 2007

Doris Lessing, Premi Nobel de Literatura 2007

La britànica Doris Lessing ha guanyat el Premi Nobel de Literatura 2007, ho ha anunciat l'Acadèmia Sueca.

Doris Lessing, que va néixer al 1919 a Kermanshah, Pèrsia (actual Iran) i filla d'un oficial de l'exèrcit britànic criada a l'aleshores Rodesia (actual Zimbabwe), s'ha convertit en l'onzena dona que ha guanyat aquest prestigiós reconeixement.

La seva obra més coneguda és El Quadern daurat, publicada al 1962 i que li va fer guanyar el Premi Médicis de França a la millor novel·la estrangera. Aquesta novel·la va fer de Lessing una icona de la lluita per l'alliberació de la dona als anys seixanta i setanta.

Edicions 62 publicarà l'any vinent la traducció al català de La clivella, la nova novel·la de Doris Lessing, ja publicada en altres llengües. A més, Edicions 62 vol publicar durant el primer trimestre del 2008 una reedició de l'obra més coneguda de l'autora, El quadern daurat, ja publicat en català per aquesta editorial.

El segell català d'RBA, La Magrana, publicarà pròximament dues obres de Doris Lessing, els drets de les quals tenia comprats però que encara no havia tret al mercat. Es tracta de La dona terrorista, traduït per Ramon Barnils i Francesc Parcerisas, i El somni més dolç.

Viquipèdia: Doris Lessing

Cap comentari: