lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 d’octubre, 2007

Els Templers: Personatges de cine i novel·la

'EL NOM DE LA ROSA'

Les aventures dels cavallers Templers i el seu final desgraciat han seduït nombrosos escriptors i han omplert les pàgines de desenes de novel.les històriques. Umberto Eco es fica de ple en la història de l'Orde en dues de les seves obres més celebrades, El nom de la rosa i El pèndol de Foucault.

'EL CODI DA VINCI'

En el primer dels set toms de la seva novel·la Los reyes malditos, el francès Maurice Druon retrata la persecució de Felipe el Bell contra els Templers. L'obra va tenir un gran èxit a tot França i als anys 70 es va convertir en una minisèrie de televisió. Més recentment, el nord-americà Dan Brown es va convertir en un fenomen editorial amb una història que explota el mite que els Templers custodien el Sant Grial: El codi Da Vinci.

TRESOR A WASHINGTON

El cine tampoc ha estat aliè a aquest fenomen. Hollywood ha explotat aquest èxit en pel.lícules comercials com La búsqueda (2004), en la qual Nicholas Cage remata les seves peripècies amb el descobriment del tresor dels Templers a les catacumbes d'una església de Washington.

INDIANA JONES

En la tercera entrega d'Indiana Jones (Indiana Jones i l'última croada, 1989), Harrison Ford troba el Sant Grial a l'interior del Temple Sagrat, al canó de la Mitja Lluna, a la República de Hatay; el custodiava un decrèpit cavaller templer.