lo carrer del riu

lo carrer del riu

29 de novembre, 2007

La Plataforma pel Dret a Decidir estableix que els polítics vagin a la cua de la manifestació de l'1-D

Mònica Sabata 281107 CATr La Plataforma pel dret a decidir ha decidit estructurar la manifestació del pròxim 1 de desembre a Barcelona en tres blocs diferents, de manera que els polítics aniran a la cua de la concentració per deixar la capçalera a membres del món intel•lectual, social i cultural i els portaveus de les entitats socials i la segona franja als membres d'aquestes entitats i tots els ciutadans. Així ho ha explicat aquest dijous el portaveu de la plataforma, Gerard Fernández, per deixar clar que es tracta d'una manifestació “de la societat civil” i “per a la societat civil”, tot i les adhesions de partits polítics, com ERC, ICV i CiU.

Els representants de la Plataforma pel dret a decidir, entre els que destacaven Conrad Son, Joel Joan, Victor Alexandre, Pep Riera o Agustí Colomines, han fet aquest matí a la plaça Catalunya una última crida a la societat catalana per assistir a la concentració que començarà aquest dissabte a les cinc de la tarda a la mateixa plaça per reclamar més autogestió. Les reclamacions concretes d'aquest acte són exigir el traspàs de la xarxa de transport i infraestructures a la Generalitat i prioritzar les obres de serveis i mobilitat basats en el ferrocarril i el tramvia tant a l'àrea metropolitana com al conjunt del territori.

La plataforma també reclama la publicació de les balances fiscals entre Catalunya i l'estat espanyol per conèixer la diferència entre les aportacions i les inversions i que la Generalitat passi a recaptar i gestionar tots els impostos dels catalans. Tot i fugir de fer previsions i després de l'èxit de la convocatòria del febrer passat, el portaveu de la plataforma, Gerard Fernández, espera que la manifestació torni a mobilitzar la societat de forma massiva i explica que s'hi ha adherit 180 entitats i 40 formacions polítiques del territori i hi ha uns 150 autocars contractats per desplaçar a Barcelona catalans d'arreu. El portaveu ha explicat que serà una “manifestació d'autogestió” perquè es demanarà als assistents una col·laboració econòmica per finançar les despeses d'aquest acte, a través de la compra d'uns mocadors grocs amb les quatre barres.