lo carrer del riu

lo carrer del riu

30 de novembre, 2007

València torna a reclamar l'aigua de l'Ebre de cara a les generals de març

La Plataforma en Defensa de l'Ebre denuncia que l'amenaça no s'ha allunyat mai del territori i fa una crida a la mobilització La precampanya de les eleccions generals ha tornat a posar en primer pla el transvasament de l'Ebre. El PP valencià n'ha fet una arma electoral contra la candidata socialista a la comunitat, Maria Teresa Fernández de la Vega, que com a vicepresidenta del Govern central va signar el decret de derogació del transvasament, l'any 2004.

Les Corts Valencianes han aprovat aquesta setmana , amb els únics vots favorables dels populars, una proposició no de llei en què demanen l'anul·lació d'aquell decret i, per tant, la recuperació d'un projecte que consideren essencial per a les necessitats hídriques del Llevant.

El text aprovat rebutja, al mateix temps, el «pla massiu» d'implantació de dessalinitzadores que du a terme el Ministeri de Medi Ambient per fer front a aquest dèficit hídric.

Per al portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), Manolo Tomàs, aquesta ofensiva dels populars respon a una estratègia de precampanya per calibrar el rèdit electoral que en poden obtenir. «Amb tot, la gent de les Terres de l'Ebre ens hem de preocupar perquè l'aigua torna a ser motiu de confrontació i de debat a Aragó, València i Castella-la Manxa. Nosaltres no hem d'abaixar la guàrdia i hem de dir-hi també la nostra», afirma.

Però Tomàs també adverteix que l'amenaça del transvasament no s'ha allunyat mai de l'Ebre. «Potser ja no ens enfrontem a un gran transvasament, però sí a diversos de petits, com són els regadius inclosos a l'annex 2 del Pla Hidrològic Nacional».

Des de la PDE s'ha fet una crida a la mobilització. «Els territoris que demanen l'aigua del riu han de saber que no restarem impassibles», afirma Tomàs.