lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 de desembre, 2007

El PSC i ICV es coordinen per frenar l'avanç del sobiranisme

El PSC i ICV han mogut fitxa en el tauler que des de fa uns mesos està movent el centre polític de Catalunya cap a posicions més independentistes perquè confien que hi ha una majoria social que no vol triar entre l’espanyolisme del PP i el sobiranisme en el qual inclouen tant CiU com ERC. La tercera via que proposen es diu federalisme i, malgrat que és un model a seguir que no és nou per als dos partits, consideren que l’actual situació política demana més que mai un reforçament de la visió federal del catalanisme per evitar que el debat es radicalitzi.

Aquesta és la conclusió a la qual van arribar en un sopar fa uns dies, pels volts del pont de la Puríssima, el viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta; el secretari d’organització socialista, José Zaragoza; el president d’ICV i conseller d’Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura; i el secretari general ecosocialista, Jordi Guillot.

Iceta va reconèixer ahir que, perquè triomfi aquesta tesi, “hi ha d’haver també federalistes a l’altre costat”, perquè és un sistema que vol “reciprocitat”. Des de l’Estat, segons el viceprimer secretari socialista, s’haurien de donar passos en aquest sentit, perquè “si no ens volen com som, ens perdran”.