lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 de desembre, 2007

Espanya és com "una gran família"...

... i Catalunya, la tieta soltera Lo rei ha afirmat en el seu tradicional missatge de Nadal que "aquests dies ens porten a pensar amb major tranquil·litat en el país que junts formem, en els progressos que hem aconseguit i en els problemes que encara no hem resolt. Pensar en Espanya, és pensar en els objectius, valors i principis que, com UNA GRAN FAMÍLIA, ens hem fixat, per a fer un país cada dia millor". "Han transcorregut ja -ha afegit- tres dècades des dels primers comicis democràtics en la Transició. Hem demostrat ser un país capaç de superar reptes, d'arraconar el descoratjament i d'escometre, amb energia i il·lusió, una modernització única en la nostra Història".

En la seva opinió, "l'Espanya que representa la nostra Constitució està concebuda per a integrar-nos a tots. S'alegra amb els avenços que collim, i es dol amb els contratemps o catàstrofes que ens afecten en qualsevol dels nostres pobles, ciutats, províncies, o Comunitats Autònomes".

El cap de l'Estat també ha assegurat que "unitat i diversitat es vertebren en la nostra democràcia com conceptes que ens defineixen i que, degudament integrats en el marc constitucional que ens hem donat, ens han permès i ens permeten progressar com una gran Nació" alhora que ha demanat "als nostres partits polítics majors esforços, per a arribar al necessari consens en els grans temes d'Estat".

Davant d'algunes peticions d'abdicació, ha agraït "les nombroses mostres d'afecte personal i institucional cap a la Corona" i ha refermat "el meu profund i permanent compromís de servei i d'entrega a Espanya i a tots els espanyols". "L'any que ve -ha insistit- celebrarem el Trentè Aniversari de la nostra Constitució. Tres dècades de progrés que han d'avalar la nostra plena confiança en l'avenir d'Espanya. Plena confiança en la nostra capacitat per a seguir edificant un país modern, unit i divers, just i solidari, amb major benestar per a tots.

Veure tot el discurs (no, gràcies !!!)

The Sound of Music (Somriures i llàgrimes) La "gran família" Trapp