lo carrer del riu

lo carrer del riu

27 de desembre, 2007

Iceta, portaveu del PSC, reconeix que Zapatero no és federalista

Iceta 271207 CATr El portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha reconegut avui que el president del govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, no és federalista.

Concretament, en una entrevista a Catalunya Ràdio, Iceta ha dit: "Zapatero té una idea més moderna d'Estat. No li fa por la idea que en un Estat es comparteixin identitats nacionals diferents. Ara, d'aquí a dir que és un federalista amb tots els ets i uts, home, doncs encara li queda molt camí per recórrer en aquest sentit".

Iceta, que acaba de publicar un llibre sobre l'ideari federalista del Partit Socialista de Catalunya (PSC), reconeix que hi ha molt pocs federalistes a Espanya.

Respecte a la polèmica sobre els mitjans de comunicació, Iceta ha dit que no comparteix l'expressió encunyada pel portaveu adjunt del seu partit al Parlament, Joan Ferran, quan va parlar de la "crosta nacionalista" dels mitjans públics. Així, el portaveu del PSC defensa la "llibertat d'expressió i la independència dels mitjans públics", així com la potestat dels diputats "per criticar el que considerin".

No obstant això, considera que "és cert que en determinats moments els mitjans de la Generalitat han fet prevaler algunes visions del catalanisme i no altres", i que el PSC "troba a faltar la visió federal" en aquests mitjans.