lo carrer del riu

lo carrer del riu

11 de desembre, 2007

L'IEC estrena un portal a Internet que permet l'accés lliure als seus 3.300 títols editats des del 1907

L'Institut d'Estudis Catalans (IEC) estrena avui a Internet el Portal de Publicacions, que permet l'accés lliure a totes les obres editades per la institució catalana des de la seva fundació, l'any 1907, i que ascendeixen a un total de 3.294 títols (1.719 monografies i 1.575 nombres de publicacions periòdiques).

El portal, inclòs dins de la pàgina web oficial de l'IEC, posa a la disposició de l'usuari la fitxa catalogràfica i les opcions de compra de cadascuna de les obres. Permet, també, consultar en línia 24.564 articles, entre els quals hi ha revistes, documents de congressos i miscel·lànies.

Les prop de 3.300 obres estan organitzades en sis categories -catàleg, col·leccions bibliográficas, revistes científiques, monografías, botiga i novetats editorials- de fàcil accés mitjançant la possibilitat de recerca avançada. Entre les novetats d'aquest any, destaca la segona edició del Diccionari de la llengua catalana de l'IEC, un dels llibres més venuts durant la passada festa de Sant Jordi.

La creació del portal forma part dels actes de celebració del centenari de la institució, que en la seva pàgina de presentació recorda que la producció editorial de l'IEC "ha passat per èpoques diferents", però que "mai ha quedada anul·lada, ni en el període més difícil de l'opresión franquista".