lo carrer del riu

lo carrer del riu

07 de gener, 2008

Ibarretxe buscarà a Catalunya suports per al pla sobiranista

El lehendakari Juan José Ibarretxe es traslladarà el 17 de gener a Barcelona per buscar el suport del catalanisme al seu pla sobiranista per a Euskadi, que té com a punt central la consulta a què sotmetrà els bascos el pròxim 25 d’octubre. Ibarretxe acudirà a la capital catalana convidat per la Fundació Ramon Trias Fargas, vinculada a Convergència.

Ibarretxe explicarà en diverses trobades els detalls del seu pla, i si realment pensa tirar endavant la consulta encara que el govern central s’hi oposi. En el missatge de Cap d’Any, el lehendakari va insistir en aquesta voluntat de tirar endavant el referèndum encara que sigui sense l’aval de l’Estat.

El lehendakari té previst dinar amb diversos intel·lectuals catalans, i també es reunirà amb el president de CiU, Artur Mas, que aposta pel dret a decidir com a eix de la seva idea de renovar el catalanisme. La visita també inclou un col·loqui amb representants de les plataformes catalanistes, al qual està previst que hi assisteixin la Plataforma pel Dret a Decidir, el Cercle d’Estudis Sobiranistes i la Plataforma Sobirania i Progrés.