lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 de gener, 2008

'Le Monde', condemnat per vincular el Barça amb el dopatge

El jutjat de primera instància número 35 de Barcelona ha condemnat el diari francès Le Monde i el periodista Stéphane Mandard a indemnitzar amb 300.000 euros el Barça per les informacions que vinculaven el club català amb pràctiques de dopatge, segons que ha comunicat avui l'entitat blaugrana.

La sentència, que data del 10 de gener, declara la falta de veracitat dels articles publicats per Le Monde el 7 i 8 de desembre de 2006 i en què s'acusava el Barça d'haver utilitzat pràctiques de dopatge en el primer equip durant la temporada 2005-06.

Les esmentades pràctiques s'haurien fet, segons el rotatiu francès, sota la supervisió del doctor Eufemiano Fuentes, principal imputat en la Operació Port, la trama de dopatge que va esquitxar el ciclisme professional fa un parell d'anys.

Le Monde i Mandard, que han estat condemnats per una "intromissió il·legítima en el dret a l'honor" del FC Barcelona, hauran de rectificar la notícia en els termes que van ser sol·licitats per l'entitat catalana, que va demanar que es publiqués un desmentit en relació amb la vinculació del club amb el doctor Fuentes i la utilització de substàncies il·legals per millorar el rendiment dels seus futbolistes.

El rotatiu també haurà de publicar aquesta sentència condemnatòria, que encara pot ser recorreguda davant l'Audiència de Barcelona, en l'edició digital i impresa de 'Le Monde' i en dos diaris de màxima difusió de Catalunya.