lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 de gener, 2008

Les JERC 'triomfen' a la TV pública de Bolívia

Les JERC han estat protagonistes a la televisió pública de Bolivía, que ha obert el telenotícies dedicant quatre minuts a les joventuts de la formació encapçalada per Carod-Rovira, als que han titllat de "catalanes y de verdad". El motiu ha estat que una delegació de la formació està desplaçada a Bolívia per aplicar un programa de formació política als dirigents de les joventuts del Movimiento al Socialismo–Instrumento Político para la Soberanía de los Pueblos (MAS-IPSP), del president indígena Evo Morales.

La peça informativa recull les coincidències entre el president Evo Morales i les JERC i inclou les declaracions de la diputada al Congrés, Laia Cañigueral. La informació també recull que des de la instauració de la democràcia a l'Estat espanyol, "Esquerra ha ido recobrando su fuerza política y espacio social, que se ha traducido en centenares de representantes electos a todos los níveles". "Esquerra defienden la identidad nacional de los paises catalanes y el derecho de su pueblo a la autodeterminación", s'afegeix. "Son catalanes y de verdad", remarca la notícia per tot seguit, dir que "esta es una prueba" quan Cañigueral s'expressa en català. En aquesta línia, les JERC es van reunir amb Fidel Surco, dirigent de les joventuts del MAS, per exposar-li la situació política i social dels Països Catalans i la lluita pel dret a decidir del poble català. Durant la trobada es va tractar sobre les polítiques públiques en matèries d’educació i d’ajudes per al jovent que s’estan impulsant des del govern per afavorir el progrés econòmic i social de Bolívia.

El jovent independentista i les joventuts del MAS també van tractar de la situació de reconeixement oficial de les més de 30 comunitats indígenes que conformen el país. En aquest sentit, els representants de les JERC van aportar la seva experiència viscuda en el procés de normalització lingüística viscut als Països Catalans.