lo carrer del riu

lo carrer del riu

17 de gener, 2008

Montilla preveu tensions al tripartit després del 9-M

El president de la Generalitat i líder del PSC, José Montilla, va alertar ahir el seu grup parlamentari de les turbulències electorals que s’acosten en el mapa del 9-M i els va emplaçar a posar oli a l’estructura del tripartit perquè no grinyoli amb els sotracs de la precampanya. El líder dels socialistes catalans preveu que es produiran alguns episodis de tensió entre les formacions del tripartit abans dels comicis generals pel fet lògic que cada força marqui perfil, i, potser després, en funció del resultats que hagi obtingut cada força política.

Montilla va alertar els càrrecs del PSC que l’oposició intentarà accentuar les discrepàncies al tripartit i els va instar a delimitar fins on es pugui els marges de discrepància, reaccionar a temps i degudament per corregir el que sigui necessari en cas que les discrepàncies evidenciïn riscos no calculats i evitar que la tensió de campanya contamini el govern o el Parlament.

Montilla no descarta que es produeixin moments de tensió amb el futur govern d’Espanya, molt especialment en relació amb el desplegament de l’Estatut i la negociació del nou sistema de finançament. Avisa també, però, que hi pot haver un escenari postelectoral a les Corts que “encara faci una mica més complexa la relació”. Malgrat això, va animar el PSC a fer tot el possible perquè Zapatero segueixi presidint el govern central. Sobre el PP va vaticinar que “seguirà manipulant” temes com la immigració i la política lingüística.