lo carrer del riu

lo carrer del riu

06 de febrer, 2008

El Parlament rebutja la proposta del PP sobre la llengua d'escolarització

El Parlament de Catalunya ha rebutjat avui una proposició de llei del PP en la qual es pretenia acabar amb el sistema d'immersió lingüística a les escoles catalanes i tots els partits, a excepció de Ciutadans, han acusat els populars de buscar el conflicte lingüístic amb fins electorals.

La proposta del PP ha estat rebutjada per àmplia majoria i únicament ha comptat amb el suport de Ciutadans-Partit dels Ciutadans, que ha atribuït la iniciativa a l'"efecte" creat per la seva formació amb la irrupció a la cambra.

En defensa de l'esmena a la totalitat presentada pel tripartit que governa la Generalitat, el portaveu del grup d'ERC, Joan Ridao, ha advertit al PP de "que en política gairebé tot val menys la mentida", i ha acusat els populars de "mentir i enganyar" els ciutadans "presentant un axioma fals, que és el d'un suposat conflicte lingüístic que no existeix".

"El que pretenen vostès -ha dit- és glorificar el castellà presentant-lo com una llengua minoritzada i perseguida a Catalunya", la qual cosa "suposa un enorme exercici d'hipocresia" i "resulta inacceptable que utilitzin una cosa tan sensible com és la llengua com a combustible electoral per arrencar alguns vots a Espanya, perquè aquí no crec que enganyin a ningú".

Ridao ha recordat que la llengua que hi ha a les vídeo-consoles de jocs, la majoria de mòbils, de pel·lícules de cinema o de vídeo "no és la catalana, precisament", i també ha assenyalat que "aquí hi ha un fals bilingüisme, ja que tots els catalanoparlants parlen també en castellà, i en canvi no tots els castellanoparlants parlen també en català".