lo carrer del riu

lo carrer del riu

19 de febrer, 2008

Només Eslovàquia, Xipre, Grècia i Romania fan costat a Egspaña en no reconèixer la independència de Kosovo

Bassas 190208 CATr Egspaña se situa al costat d'Eslovàquia, Xipre, Grècia i Romania en no reconèixer Kosovo com a Estat independent.

D'altra banda, una vintena de països de la Unió Europea ja han anunciat la seva intenció de reconèixer aquesta nova república, entre els quals destaquen els més poblats i rics de la Unió. França ho ha fet avui mateix i Alemanya, el Regne Unit, Itàlia, Àustria, Bèlgica, Irlanda, Eslovènia i Luxemburg ho faran aquesta setmana. A curt termini, també reconeixeran Kosovo països com Suècia, Polònia, Letònia, Estònia, Lituània, Bulgària, Hongria, Finlàndia, República Txeca, Portugal, Dinamarca, Malta i Holanda, que ha decidit esperar fins a estudiar la Constitució de Kosovo i la seva actitud sobre el respecte dels drets humans.

Amb aquests posicionaments independents dels vint-i-set es fa palesa la decisió de la UE, que ha arribat a la conclusió que cada membre ha de triar si accepta o no la independència de Kosovo. El president eslovè, cap de torn de la UE, ha afirmat "la Unió Europea no reconeix cap país, el reconeixement està en mans dels Estats membre".

Els Estats Units ja ha reconegut de manera oficial la república kosovar. Països com Afganistan, Albània i Turquia també han mostrat suport a la independència de Kosovo.

Els països que s'han negat a acceptar la declaració d'independència de Kosovo són Azerbaijan, Xina, Rússia, Sri Lanka, Georgia i Vietnam. VilaWeb/ElPunt: La declaració unilateral d'independència (JMPasqual)