lo carrer del riu

lo carrer del riu

17 de març, 2008

Joan Carretero vol la presidència o la secretaria general d'ERC

Carretero 170308 CATr L'exconseller i líder del corrent crític d'ERC Reagrupament.cat, Joan Carretero, ha anunciat avui que el seu equip presentarà una candidatura per guanyar la presidència i la secretaria general del partit en el procés congressual del juny. Tanmateix, no ha concretat, perquè encara no ho té decidit, si ell mateix aspirarà a la presidència o a la secretaria. En una compareixença al Col·legi de Periodistes de Barcelona, Carretero ha reclamat també que es facin primàries per triar els candidats a les eleccions.

Pel que fa a l'actual crisi del partit, l'exconseller creu que és una "anomalia democràtica" que no hagi dimitit ningú al partit després del daltabaix electoral de la setmana passada, que els ha comportat perdre cinc dels vuit escons que tenien al Congrés de Diputats.

Tot i la seva coneguda posició crítica respecte a l'actual govern tripartit, l'exconseller no és partidari, de moment, de trencar-lo. "No podem ser responsables d'unes noves eleccions anticipades", ha argumentat. Entén que només caldria trencar amb el govern de Montilla si aquest no aconsegueix un bon model de finançament per a Catalunya i si no reacciona adequadament davant d'una eventual sentència adversa del Tribunal Constitucional respecte a l'Estatut.