lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 de març, 2008

Puigcercós assumeix la presidència del grup parlamentari d'ERC amb voluntat de consens i estabilitat amb els socis de Govern

La marxa de Joan Ridao a Madrid ha facilitat una reestructuració de la direcció del grup, que es completa amb el nomenament d'Anna Simó com a portaveu i de Patrícia Gomà com a portaveu adjunta. Tot i remarcar que fins ara la coordinació amb el Govern ha estat "bona", Puigcercós ha apostat per millorar-ho i creu que la seva experiència com a conseller hi pot ajudar.

El nou president del grup d'ERC al Parlament ha mostrat la seva voluntat que les votacions per separat segueixin sent "excepcions", i "no la tònica", i reforçar "els mecanismes interns de debat, d'acord i de consens" amb els socis de Govern.

D'aquesta manera s'ha escenificat al Parlament el traspàs de la direcció del grup, amb una roda de premsa amb Puigcercós, Simó i Gomà, però també amb la participació de Joan Ridao en la que previsiblement ha estat l'última roda de premsa que fa al Parlament, si més no com a portaveu, després que aquest mateix dimarts hagi renunciat formalment a la seva condició de diputat. Ridao ha reconegut començar a tenir certa 'nostàlgia' a l'abandonar una casa en la qual ha estat diputat durant tretze anys.

La reunió del grup parlamentari ha tingut algunes absències destacades, com ara la del president d'ERC i vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira. Cal tenir en compte que Carod participava aquest dimarts al matí a l'habitual reunió del Consell de Govern. Tampoc hi eren ni el president del Parlament, Ernest Benach, ni el diputat i líder del corrent intern Esquerra Independentista (EI), Uriel Bertran.