lo carrer del riu

lo carrer del riu

12 de març, 2008

Un jutge rebutja per segona vegada el tancament del repetidor de Mondúver d'ACPV

El jutjat contenciós administratiu número 4 de València ha comunicat a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) que denega a la Generalitat valenciana l'entrada al centre emissor que l'entitat té al pic de Mondúver, al terme municipal de Xeresa (Safor), des d'on es distribueix el senyal del canal autonòmic català TV3, han informat fonts d'ACPV.

Aquesta resolució és la segona que es produeix després que a la primavera el jutjat contenciós administratiu número 2 de València denegués l'accés en el primer intent de tancament per part de la Generalitat del repetidor de Mondúver. I és la tercera si es té en compte que el 10 de gener passat el contenciós administratiu número 2 de Castelló va resoldre de la mateixa manera davant l'intent de tancament del repetidor d'ACPV del Bartolo, han subratllat.

Per Acció Cultural, "una vegada més, una decisió judicial evidencia la debilitat legal de la posició de la Generalitat valenciana respecte a les emissions de TV3 al País Valencià". "Malgrat això –han lamentat–, la Generalitat continua l'ofensiva contra la totalitat de repetidors que possibiliten l'arribada del senyal d'aquests canals a les comarques valencianes".

Un exemple, segons ACPV, és que aquesta setmana la direcció general de Promoció Institucional de la Generalitat ha donat a ACPV tres dies per marcar voluntàriament "dia i hora" per al tancament dels repetidors de Perenxisa, Alginet i Llosa de Ranes. Si el col·lectiu no fixa voluntàriament el moment del tancament, la Generalitat "demanarà l'autorització judicial per procedir al cessament forçós de les emissions des d'aquests repetidors", han assegurat.