lo carrer del riu

lo carrer del riu

02 d’abril, 2008

Baltasar reconeix un "pacte de silenci" per no parlar del transvasament del Segre fins passades les eleccions

Baltasar 020408 CATr El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha reconegut que hi havia un "pacte de silenci" amb el govern espanyol per no parlar del transvasament del Segre fins passades les eleccions.

Baltasar es va entrevistar amb la ministra Cristina Narbona el 29 de novembre passat i la titular de Medi Ambient li va demanar no parlar formalment del transvasament del Segre fins després del 9 de març per no interferir en els resultats electorals.

Així doncs, Baltasar ha assegurat que va accedir a la petició de Narbona perquè en aquell moment la situació no era "d'emergència nacional", tal com l'ha definit el mateix conseller en aquests moments, i s'esperaven pluges que poguessin pal·liar la sequera.

En aquest sentit, Baltasar ha dit que el portaveu del ministeri menteix quan assegura que la petició de no parlar del transvasament fins passades les eleccions va sortir del govern català. Per altra banda, el titular de Medi Ambient i Habitatge ha dit que el govern no descarta en actuacions futures el transvasament del Roine però no entra en la planificació fins al 2025.

Respecte al temor que tenen els regants de Lleida que l'aigua que vagi del Segre cap a Barcelona no sigui per a ús de boca exclusivament sinó que acabi tenint un ús industrial, Baltasar ha recordat que de l'aigua que es gasta a Catalunya gairebé un 70% té usos agrícoles, entre un 8% i un 9% té usos industrials i la resta té usos domèstics. Baltasar ha assegurat que la captació d'aigua al Segre no es farà fins que el govern espanyol no autoritzi el transvasament.

Baltasar també ha explicat que té previst reunir-se amb gent de les Terres de l'Ebre aquesta setmana i els demanarà que li expliquin per què demanen la seva dimissió.

El conseller de Medi Ambient ha dit que està "enfaixat" entre diversos fronts en la gestió de la sequera i ha reconegut "errors" en la gestió de la informació a causa del pacte de silenci amb el govern espanyol.