lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 de maig, 2008

Aragó demana l'anul·lació del decret de proveïment d'aigua a Barcelona

Marcelino Iglesias 140508 CATr El govern aragonès es reuneix avui per acordar demanar al govern de Zapatero l'anul·lació del decret-llei que va autoritzar la prolongació del minitransvasament de l'Ebre fins a Barcelona, en haver perdut la seva vigència després de l'increment de les reserves hídriques a les conques internes catalanes.

El president aragonès, Marcelino Iglesias, promourà un recurs d'inconstitucionalitat contra l'article 3 del decret, perquè entenen que obre la porta a la compravenda de drets d'aigua a la conca de l'Ebre. L'any 1999 i el 2001 ja es va fer pel mateix motiu per la llei d'aigües.

Marcelino Iglesias ha afirmat que prolongar el minitransvasament "ja no és necessari, ja no és urgent". "Els problemes estructurals no se solucionen amb aquesta obra, que era transitòria, sinó amb la dessaladora que entrarà en funcionament d'aquí a un any", ha explicat.

"Les autoritats estem obligades a complir la llei, a Aragó i a Catalunya", ha dit, i ha subratllat que "amb les normes actuals, si no hi ha emergència no hi ha decret, si no hi ha emergència no hi ha projecte, si no hi ha emergència és que tenim prou aigua i per tant no és necessari el projecte de redistribució d'aigües a les conques internes de Catalunya; aquesta és la realitat actual i del que es vulgui fer, si és que es fa, ja n'opinarem".

El president ha revelat que va parlar amb el seu homòleg català, José Montilla, a qui va traslladar la seva posició.

elPeriódico: Aragó exigeix la derogació del decret de proveïment d'aigua de l'Ebre a Barcelona