lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 de maig, 2008

It's raining !!! I ara què ?

Graset 160508 CATr El nivell dels pantans de les conques internes de Catalunya supera avui, per primera vegada en molts mesos, el 30% de la seva capacitat màxima, una situació que pot millorar encara més aquest cap de setmana, en què es preveuen pluges abundants a gran part del territori.

En general, el conjunt d'embassaments de les conques internes estan al 30,41% de la seva capacitat i acumulen 211,19 hectòmetres cúbics d'aigua, una tercera part de la seva capacitat màxima, que és de 694,45 hectòmetres cúbics.

Especialment significatiu ha estat l'increment que gràcies a les últimes pluges han experimentat els embassaments del sistema Ter-Llobregat (Sau, Susqueda, La Baells, La Llosa del Cavall i Sant Ponç), que atresoren ja 187 hectòmetres cúbics d'aigua.

El passat 22 d'abril, quan el Consell de Ministres va aprovar el Reial Decret per proveir l'àrea de Barcelona amb aigua de l'Ebre, els pantans dels rius Ter i Llobregat emmagatzemaven uns 143 hectòmetres cúbics d'aigua, uns 40 menys que en l'actualitat.

En només un mes, doncs, els pantans d'aquesta conca han acumulat més aigua que la que es transferiria a Barcelona una vegada estigués enllestida la conducció que connectaria la conca de l'Ebre amb la del Ter-Llobregat (35 hectòmetres cúbics).

En qualsevol cas, la situació dels embassaments catalans pot millorar encara més aquest cap de setmana, ja que el Servei Meteorològic de Catalunya preveu que es mantingui el ritme de pluges dels últims dies i que s'acumulin nivells fins i tot superiors als 50 litres per metre quadrat a punts del Pirineu i del Prepirineu, on estan les capçaleres dels rius.

Per dissabte, les precipitacions es poden concentrar a la meitat nord i permetran acumular entre 20 i 50 litres per metre quadrat, mentre que en alguns punts del Pirineu i Prepirineu podrien recollir-se més de 50 litres. Per diumenge es preveuen xàfecs a les zones de muntanya, sobretot a la meitat est del país.

I encara han de llançar una morterada de milions en canonades i vaixells ?

Prou de malbaratament de cabals públics !!!