lo carrer del riu

lo carrer del riu

12 de maig, 2008

La collita de cirera a la Ribera d'Ebre es veu afectada per les pluges dels darrers dies

La collita de la cirera a la Ribera d'Ebre s'ha vist afectada per les pluges caigudes aquests darrers dies, que ha minvat notablement la quantitat prevista d'aquesta fruita per la collita d'aquesta setmana i la vinent. Segons han explicat pagesos de la comarca, la pluja ha badat les cireres que estaven a punt de ser collides, de manera que aquestes no es podran comercialitzar. Tot i així, gran part dels conreus de cirera a la comarca és de varietats primerenques, que ja s'han collit, o tardanes, que passaran al mercat el pròxim mes de juny, i a les quals les precipitacions no els ha afectat. D'aquesta manera, diuen els pagesos, 'no és tant' el que s'ha perdut.

Jacob Marsal, productor de cirera a Miravet, ha explicat que les varietats de cirera que s'havien de collir durant aquesta setmana i la vinent s'han badat en diferent mesura "depenent de la resistència que tenen a la pluja", i en aquest sentit ha afegit que es calcula que als conreus de cirerers de la comarca s'ha fet malbé aproximadament un 40% de la cirera a punt de ser collida. No obstant això, Marsal ha dit que molts agricultors "ja han collit la cirera" i molts altres esperen fer-ho a mitjans de juny, quan acaba la temporada, encara que la humitat dels dos últimes dies perjudica més el cirerer, ja que no s'asseca un fruit fart d'aigua.

En canvi, Hèctor Ripoll, també de Miravet, ha manifestat que, a causa de les pluges (que han deixat al municipi més de 80 litres per metre quadrat) ha perdut al voltant d'un 60% de la producció, ja que ell esperava collir la cirera durant aquesta setmana i la vinent.