lo carrer del riu

lo carrer del riu

10 de maig, 2008

La Plataforma del Delta de l'Ebre protesta aquest diumenge contra el transvasament de l'Ebre a Barcelona

La Plataforma del Delta de l'Ebre, que s'oposa a la prolongació del minitransvasament de l'Ebre a Barcelona, ha convocat per aquest diumenge una protesta que consistirà en la formació d'una cadena humana i un pont de barques entre les poblacions de Sant Jaume d'Enveja i Deltebre.

La protesta començarà al migdia quan desenes d'embarcacions d'aquestes dues localitats, situades als dos costats de la desembocadura del riu Ebre, formaran un pont d'embarcacions.

Amb aquest pont es vol simbolitzar la unió del Delta i la resta de les Terres de l'Ebre en la defensa del riu i el rebuig a l'enviament d'aigua a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Segons que ha explicat la portaveu de la Plataforma del Delta de l'Ebre, Blanca Rullo, al centre d'aquest pont de barques estarà el vaixell-restaurant Santa Susana, on l'any 2003 PSC, ERC i ICV van signar el "Compromís per l'Ebre", un document que la Plataforma considera que els tres partits han incomplert amb el projecte d'enviament d'aigua a Barcelona.

La Plataforma del Delta de l'Ebre està integrada per persones que van formar la Comissió de Relacions Institucionals de la Plataforma en Defensa de l'Ebre.

Aquesta comissió és la que va impulsar la firma pel "Compromís per l'Ebre", amb el qual el PSC, ERC i ICV es van posicionar en contra de qualsevol transvasament de l'Ebre.

Engany dels polítics

La nova plataforma creu que aquests partits polítics han enganyat a la ciutadania de les Terres de l'Ebre i per això han demanat la dimissió del conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, però també de José Montilla (PSC), Joan Saura (ICV) i Josep-Lluís Carod-Rovira (ERC).

En la protesta de demà també estaran presents membres de la Plataforma en Defensa de l'Ebre, segons que ha anunciat el seu portaveu, Manolo Tomàs, que ha considerat que en aquests moments cal mantenir la unitat dels opositors a la prolongació del minitransvasament.

Precisament diumenge que ve 18 de maig la Plataforma en Defensa de l'Ebre realitzarà a Amposta una gran manifestació en contra d'aquest projecte.