lo carrer del riu

lo carrer del riu

27 de maig, 2008

La Plataforma en Defensa de l'Ebre acusa el tripartit i Zapatero de "mentiders" i "traïdors"

Mig centenar de membres de la Plataforma en Defensa de l'Ebre s'estan manifestant davant del Palau de Pedralbes de Barcelona, on està previst que se celebri la segona reunió de la Mesa Nacional de la Sequera, per exigir que es derogui el transvasament de l'Ebre.

Els manifestants, veïns de les Terres de l'Ebre, s'han desplaçat en autobús fins a la capital catalana per denunciar la política hídrica del govern català i reclamar que no es dugui a terme la interconnexió de conques, ja que Barcelona, asseguren, no està ja en situació de sequera.

"Si se segueix per aquest camí s'aconseguirà una confrontació en el territori català i en l'arc del llevant espanyol", ha advertit Manel Tomàs, un dels portaveus de la plataforma.

Els manifestants, custodiats per un ampli dispositiu policial, s'han plantat davant del Palau de Pedralbes i han desplegat pancartes amb lemes com "Parem el transvasament", "Tripartit i Zapatero, mentiders i traïdors" o "Sí al reequilibri territorial, no al transvasament".

També estan cridant consignes en contra del conseller de Medi Ambient, l'ecosocialista Francesc Baltasar, i dels altres membres del govern català.

Els manifestants estan rebent amb xiulets i esbroncades els representants polítics que participaran aquesta tarda en la segona reunió de la Mesa Nacional de la Sequera, l'objectiu de la qual és analitzar la viabilitat i efectivitat de les mesures que s'adoptin per afrontar l'escassetat de recursos hídrics que pateix la comunitat.

En declaracions als periodistes a la seva arribada al Palau de Pedralbes, Baltasar ha reiterat que les pluges dels últims dies han estat beneficioses però no prou importants com per a "reconsiderar" l'execució del transvasament de l'Ebre a Barcelona.

Baltasar ha indicat que la "Generalitat té la competència exclusiva de determinar el que s'ha de fer en cada moment" i que, per ara, manté la situació d'alerta per la sequera.