lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 de juny, 2008

Els professors d'universitat hauran d'acreditar nivell C de català per ser contractats de manera permanent

Els professors universitaris contractats temporalment, i aquells de nou accés, pertanyents a les universitats catalanes hauran d'acreditar el nivell C de català per ser contractats de manera permanent, segons ha acordat en un conveni la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) aquesta setmana.

Segons aquest conveni, els professionals afectats per la normativa són els catedràtics, els professors titulars, els agregats, els lectors i els associats. Només els professors visitants, emèrits i el professorat amb una activitat acadèmica honorària queden exempts d'aquesta obligació.

El nivell requerit és el de "suficiència" -el nivell C-, que preveu garantir la capacitat d'usar el català per "comunicar-se satisfactòriament, de manera oral i escrita", ha avançat TV-3.

Aquesta regulació també s'estén a les universitats privades amb categories laborals anàlogues i a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Per als docents que actualment tenen un contracte temporal, el CIC estableix un període transitori d'un màxim de dos anys -que hauran de fixar les universitats- per acreditar aquest coneixement abans de ser contractats permanentment.