lo carrer del riu

lo carrer del riu

10 de juny, 2008

Puigcercós demana a Zapatero que publiqui ja les balances fiscals, com va prometre en la investidura

El nou president d'ERC, Joan Puigcercós, ha demanat avui al president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, que l'Executiu publiqui les balances fiscals "sense més dilacions", i ha sospitat que, darrere de les "dificultats tècniques", hi ha un intent d'impedir que siguin utilitzades com a referent en el nou model de finançament.

Puigcercós afirma en el seu bloc que es tracta "d'una nova promesa incomplerta de Zapatero durant la seva investidura com a president espanyol, la publicació de les balances fiscals abans del 8 de juny".

"Ara ens diuen que hi ha problemes tècnics per calcular-les --afirma el líder d'ERC--. ¿No deu ser que costa calcular unes balances fiscals que siguin 'políticament correctes'? O 'políticament convenients', per a Madrid, és clar?"

"Desequilibri fiscal injustificable"

El president d'ERC creu que "els tècnics del Ministeri d'Economia deuen estar treballant sense descans" per obtenir "unes balances fiscals que dilueixin la contribució de Catalunya a la solidaritat amb l'Estat".

Tot i així, Puigcercós considera que "deu ser tècnicament impossible calcular les balances fiscals de forma que no presentin un desequilibri fiscal injustificable per part de territoris com Catalunya, les Balears o el País Valencià, i és que això obligaria a replantejar a fons el model de finançament i sortir del ja conegut café para todos".

El líder republicà recalca: "És normal, doncs, sospitar que el Govern de l'Estat retarda la publicació de les balances fiscals per tal d'impedir que siguin emprades --ni que tan sols sigui implícitament com a referent de la magnitud de la tragèdia-- en la negociació del nou model de finançament".

Joan Puigcercós: I les balances, senyor Zapatero?