lo carrer del riu

lo carrer del riu

24 de juny, 2008

Saura assegura que alguns al govern espanyol no entenen l'Estatut

El conseller d'Interior i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya, Joan Saura, ha assegurat que el retard en l'aplicació de l'Estatut dos anys després de la seva aprovació demostra que alguns sectors del govern espanyol no entenen que han d'acatar la llei.

"Hi ha parts de l'administració central que no entenen encara que l'Estatut significa dues coses: més poder polític per a Catalunya, o sigui més competències, i més recursos econòmics", ha indicat el conseller català.

Saura ha dit detectar "resistència" en alguns sectors al govern espanyol per complir amb el que estableix l'Estatut i espera que el govern espanyol acceleri les seves actuacions en aquesta matèria a la reunió de transferències que se celebraran a Madrid el 10 de juliol i en la de la comissió bilateral a Barcelona el 14 de juliol. "En cas contrari, el govern català haurà de presentar una queixa contundent per incompliment".

Saura ha recordat que la Generalitat ha de fer el 9 d'agost que ve un balanç del compliment de l'Estatut en matèries com el traspàs de competències, les modificacions a lleis estatals per acomodar-les a la nova realitat autonòmica i la política de subvencions.

"L'executiu de Zapatero ha de tenir clar que quan demanem aquestes coses, no demanem res sinó que es compleixi la llei", ha reiterat. "Hi ha un Estatut que diu clarament el que s'ha de traspassar".