lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 de juliol, 2008

Antoni Castells: "Entre Catalunya i el PSOE, el PSC sempre escollirà Catalunya"

El conseller d'Economia i Finances de la Generalitat, Antoni Castells, va tornar ahir a reivindicar "veu pròpia" dels socialistes catalans al Congrés i va destacar la necessitat que tenen els executius de governar "des de la centralitat" fugint així de la "radicalització" de forces polítiques minoritàries.

En un conferència al Cercle d'Economia davant de l'empresariat català, Castells va assegurar que el PSC ha de ser un partit "plural" i, al mateix temps, treballar per deixar clar a tots els ciutadans el missatge que, "entre Catalunya i el PSOE, el PSC sempre escollirà Catalunya".

Aquestes declaracions es produeixen dies abans que comenci el congrés del PSC, en què precisament, es debatran esmenes a favor i en contra sobre el grup propi dels socialistes catalans al Congrés independent del grup del PSOE.

La reivindicació de la "veu pròpia" del PSC a Madrid ja l'ha expressat diverses vegades el mateix Castells, que és considerat com un dels representants de l'anomenada 'ala catalanista' del PSC. Precisament, el conseller d'Educació, Ernest Maragall, també ha manifestat aquesta reivindicació històrica de part de la militància socialista catalana diverses vegades durant les últimes setmanes.