lo carrer del riu

lo carrer del riu

22 de juliol, 2008

Isabel-Clara Simó: A mena de balanç

He llegit un nombre enorme de comentaris sobre el recent congrés del PSC, la majoria elogis. Han dit que hi ha hagut una entesa perfecta amb Zapatero, però sense servitud; i que són més catalanistes que socialistes (ai!); i hi ha hagut uns "renys" del president Montilla a Zapatero tan afectuosos que tothom somreia. Zapatero ha promès un finançament tal que lligarem gossos amb llonganisses. Sobretot en el gremi de la construcció, i a les gasolineres, a les botigues de roba i al cistell de la compra. No ens escandalitzem: en tots els congressos el partit congressual diu que és estupend i promet projectes tan esperançadors que a un li agafen unes ganes irreprimibles d'abraçar el gat, o el canari, o fins i tot el peix, segons.

El meu televisor i jo estàvem tan contents, veient tantes dones manant i un savi com Isidre Molas de president de partit, i hi trobo tres pífies. La primera la va dir el president Montilla: "Hi ha coincidències entre els valors cristians i els socialistes". Ostres! Si Don Pablo Iglesias aixequés el cap! Això, que per cert s'havia dit sempre, en veu baixa, del comunisme i el cristianisme, m'ha despertat la meva vena herètica i no he pogut evitar de blasfemar, mentalment. Home, president, que no havíem quedat que els valors de la laïcitat eren irrenunciables?

La segona és funesta tot i que ja la sabíem abans de començar el congrés: diu que no volen formar grup propi al Congrés espanyol. D'això se'n diu tirar pedres a la pròpia teulada, i més en un moment de força, amb vint-i-sis diputats catalans.

La tercera ve de València: diu que ja no es dirà Partit Socialista del País Valencià. Diu que als blaveros no els agrada. I que pensen que així tindran més vots. Ai, mare.