lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 de juliol, 2008

La purga "política" força el comiat d'Antoni Bassas

El líder d'audiència s'acomiada de Catalunya Ràdio comiat Bassas 180708 CATr Primer van ser Jordi Basté i Antoni Clapés, ara ha arribat el torn d'Antoni Bassas. La direcció de Catalunya Ràdio de l'etapa tripartit acaba així la neteja dels periodistes estrella de l'emissora, desfent-se de programes d'èxit, líders d'audiència tots ells, per suposades discrepàncies de criteri. El conductor dels Matins de Catalunya Ràdio, el programa líder d'audiència al Principat, s'ha acomiadat aquest divendres dels oients lamentant el "poc interès" per renovar-li el contracte. Amb la jubilació de Bassas i la retirada de Terribas de la graella de TV3 catapultant-la a la direcció de l'emissora, els mitjans de la Corporació semblen desfer-se així de la "crosta nacionalista" que denunciaven diversos diputats socialistes. Paradoxalment, el director de Catalunya Ràdio, Oleguer Sarsanedas ha reconegut que l'emissora “pateix un desgast des que dues de les estrelles van marxar a RAC-1, oferint el mateix programa i emportant-se l’audiència”. Aquells que no s'han esforçat per mantenir a Bassas en antena ara lamenten que les previsions d'audiència a mig termini “podrien fer líder la Cadena SER", confirmant així el desmantellament de la ràdio pública catalana.

En el seu comiat després de 14 anys al capdavant del programa, Bassas ha evitat polemitzar sobre la seva sortida: "m'han preguntat si es tracta d'un final polític. Jo no en tinc cap prova. Només puc dir que a partir d'un determinat moment no he percebut interès per renovar el meu contracte i que feia un any que notava incomoditat al meu voltant. Però sí la classe política catalana no aguanta un programa com aquest és que tenim una cultura democràtica molt justeta".

Durant aquest darrer programa s'han arribat a concentrar un centenar d'oients que han expressat el seu suport al periodista, amb aplaudiments per Bassas, que els ha sortit a saludar, i crits contra el diputat socialista Joan Ferran, al que han titllat de "botifler". Entre el públic congregat hi havia el president del Barça, Joan Laporta, que s'ha abraçat amb el comunicador. Lluís Llach: Un núvol blanc VilaWeb/ElPunt: Bassas s'acomiada del 'Matí de Catalunya Ràdio'

1 comentari:

Anònim ha dit...

Bon vent i barca nova, al Bassas. Era, simplement, la veu de la Barcelona omnipotent: enlloc de Catalunya Matí s'haugés pogut dir Barcelona Matí. Li recordeu el seu posicionament pro-Enron, pro-transvasament, pro tantes coses perquè els barcelonins estinguin tranquils i calentons? Si li pica, que s'hi posi fulles: o sinó, que l'ajudin los "seus" amics d'ERC del govern. Estos no tenen res a veure, en aquesta tan injusta purga?