lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 d’agost, 2008

Ausàs defensa la continuïtat d'ERC al tripartit

Jordi Ausàs 250808 RAC1 Per al conseller de Governació, Jordi Ausàs, plantejar-se ara la ruptura "no té cap sentit". "Nosaltres som al govern per posar a l'agenda temes com el finançament, ERC serà la garantia d'un bon finançament", ha assegurat el conseller. "ERC ha de ser al govern per això i per altres qüestions, com l'organització territorial en vegueries, o el suport als ajuntaments. El paper d'ERC al govern és fonamental", ha dit Ausàs durant una entrevista a RAC1.

Pel que fa al finançament, Ausàs prefereix que "no hi hagi acord, abans que un mal acord". "Aquí no fem allò del peix al cove, ens hi juguem molt més i hem de canviar la partitura, no podem fer pa per avui i fam per a demà, l'Estat ha de cedir, s'ha d'aprimar", ha afirmat Ausàs, mentre apuntava la manera de fer-ho: "Hi ha estructures de l'Estat que avui no tenen cap funció, per això el nou model de finançament s'ha de fer en base a això, i sobta que l'Estat es tanqui en voler-se reservar el 50% de recursos".

Ausàs ha assegurat que aquesta mateixa setmana hi haurà la proposta de finançament catalana: "Posar xifres damunt la taula seria un error, però de portes endins sí que n'hem de tenir una per saber cap on hem d'anar, aquesta és la discreció que cal".

Sobre la llei de Consultes, Ausàs ha dit tenir-la molt avançada i que "aquesta tardor "portaria l'avantprojecte al Govern per aprovar-lo i portar-la al Parlament. "Aquesta és una altra de les raons de pes per les quals ERC és al govern, per aprovar una llei pel dret a decidir, per fomentar la participació política directa, d'acord amb l'Estatut", ha reiterat.