lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 d’agost, 2008

La Generalitat insisteix que ha de ser el govern espanyol qui faci una nova proposta sobre el finançament

Josep Huguet 260808 CATr El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha insistit que la Generalitat espera una "contraproposta" del govern espanyol respecte el model de finançament, ja que l'altra "no arribava als mínims establerts".

En la roda de premsa posterior a la primera reunió de l'Executiu català després de l'estiu, Huguet ha reiterat que no hi ha cap data per arribar a un acord amb el govern espanyol, però el que "sí que està clar" és que no "s'ha complert amb el termini".

Huguet ha demanat no confondre "els moviments tàctics" d'un partit amb les decisions del govern respecte el finançament, en referència a l'acord pres entre el conseller d'Interior i de Relacions Institucionals, Joan Saura, i la vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega. "El govern no se sent involucrat en cap acord pres entre partits perquè des del govern no hi ha hagut cap acord amb ningú", ha dit.

En ser preguntat per la unitat dels partits catalans, Huguet ha respost que "la posició comuna sobre el finançament està garantida amb CiU" i que es concretarà d'aquí a uns quinze dies per escrit. "El govern català segueix amb la mateixa posició sobre el finançament: unitat, diàleg i no acceptar un mal acord", ha resumit.

VilaWeb/ElPunt: El primer consell de govern després de vacances desautoritza el pacte Saura-De la Vega