lo carrer del riu

lo carrer del riu

19 d’agost, 2008

Per això tanta comèdia ?

Les pressions 'in extremis' dels socialistes fan que els ecosocialistes pactin retirar la petició a canvi d'aprovar abans de tres mesos el nou model de finançament català i de substituir Zapatero per Solbes Joan Saura 190808 CATr José Luis Rodríguez Zapatero no haurà de comparèixer al Congrés per donar explicacions sobre el perquè de l'incompliment de l'Estatut en matèria de finançament. Finalment i després de diverses negociacions d'última hora, ICV ha arribat a un acord amb el govern socialistaper retirar la petició.

L'acord a què han arribat el líder d'ICV, Joan Saura, i la vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, consisteix en arribar a un acord sobre el nou model de finançament català abans de 3 mesos i substituir la compareixença de Zapatero per la de Pedro Solbes, que es formalitzarà aquest dimecres.

Tot i que hi ha una altra petició de compareixença urgent al Congrés de Zapatero per part del PP, es preveu que no tiri endavant perquè cap grup li ha donat suport.

Les negociacions de De la Vega amb els ecosocialistes s'han dut a terme de forma 'in extremis', ja que aquest matí s'havia de reunir la diputació permanent per votar la compareixença. En aquesta votació, CiU havia anunciat el seu suport a la petició de compareixença de Zapatero, a l'igual que el PNB i el BNG. eldebat.cat: Saura creu que hi haurà finançament abans de novembre