lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 d’agost, 2008

Puigcercós apel·la a la "unitat d'acció" dels partits catalans per negociar el finançament i evitar "errors" del passat

Puigcercós 130808 CATr El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha apel·lat aquest dimecres al matí a la "unitat d'acció" i la "fermesa" en la posició dels partits catalans en referència amb l'acord de finançament. El líder republicà creu que el PSC i CiU són els 'dos punts febles' que el govern espanyol podria aprofitar per pressionar en la negociació i causar "fissures" entre la unitat dels partits.

Puigcercós ha considerat necessari signar un document entre les tres forces del govern i el partit majoritari a l'oposició, CiU, però també un segon document entre tots els partits catalans presents a Madrid per tal de "treballar plegats" en l'acord de finançament i també en els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE).

En una entrevista radiofònica, Puigcercós ha alertat que després del 9 d'agost, data que l'Estatut marcava com a termini per establir el nou sistema de finançament per a Catalunya i que l'Estat no va complir, "vindrà una envestida de pressió" des de Madrid. Segons el republicà, l'executiu de Zapatero podria aprofitar "els dos punts febles" que té en aquests moments Catalunya, el PSC i CiU. Segons ha dit, podrien tenir la "temptativa" d'establir un acord amb el PSOE.

Evitar nous errors

Puigcercós ha recordat que quan "hi va haver fissures" en la negociació de l'Estatut el que es va aconseguir va ser un text retallat. "Es tracta que tots plegats siguem capaços de no cometre nous errors", ha afegit, tot destacant que "fins i tot el PPC" considera que Catalunya necessita més recursos. "No hem de perdre la unitat d'acció, no hem de tenir fissures perquè l'Estat les buscarà".

Sobre els PGE, Puigcercós s'ha mostrat convençut que el PSC "no pot donar suport" als pressupostos si no existeix un acord just per a Catalunya en matèria de finançament. També ha alabat la posició dels socialistes catalans i del president de la Generalitat, ja que, segons ha considerat, "posa els interessos de Catalunya per davant dels interessos" del PSOE.