lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 d’agost, 2008

Puigcercós: "Zapatero no té cap voluntat, ens va marejant a tots"

Puigcercós 180808 RAC1 El president d'Esquerra Joan Puigcercós ha manifestat en una entrevista a RAC 1 que "no veig predisposat el govern espanyol per arribar a un acord" en matèria de finançament, atès que "segueixen amb els vicis de sempre". Puigcercós, que considera que en la negociació "hi ha en joc la dignitat" de Catalunya, ha augurat que "s'encallarà tot, faran una proposta més que insatisfactòria", i ha lamentat que "Zapatero no té cap voluntat, ens va marejant a tots".

En aquest sentit, el dirigent d'Esquerra ha defensat que "si no hi ha un bon acord és millor que no hi hagi acord". En aquest sentit ha reivindicat la seva proposta de referèndum sobre el concert econòmic. "Si no arribem a un bon acord en finançament, hem de buscar la fórmula per saber si volem que els impostos de Catalunya es quedin a Catalunya. Més democràtic que la gent ho expressi en una consulta popular... qui pot estar en contra d'això?", ha preguntat.

Preguntat sobre les possibilitats de que el partit que presideix abandoni el govern català, Puigcercós ha recordat que "ERC pot estar al Govern i a la oposició. Si ERC deixa el Govern tindrem millor finançament? Si fos així el deixaríem, però molt em temo que no seria així". Tot i això, l'exconseller ha advertit que "és evident que si no hi ha una actitud clara de defensa dels interessos de Catalunya nosaltres ens haurem de replantejar moltes coses. Clar i català".

"Nosaltres estem en el Govern per a defensar els interessos de Catalunya", ha indicat, per tot seguit deixar clar que "a mi no m'agrada amenaçar, però ens hi juguem molt, no podem cometre errors vells". "Volem que aquest Govern continuï, i acabar aquesta legislatura, però per això volem que tothom defensi els interessos de Catalunya", ha sentenciat.