lo carrer del riu

lo carrer del riu

17 d’agost, 2008

Saura diu que "Zapatero encara no ha assumit que l'Estatut és una llei que ha de complir"

Joan Saura 170808 CATinfo En relació a les paraules del president del govern espanyol dient que havia complert amb l'Estatut, Saura ha dit que el "sorprenen" i el "preocupen". Per Saura, el president del govern "ha de ser el més interessat a complir la llei i a desenvolupar l'Estatut. Hem d'obrir una nova etapa i el govern central ha de ser bel·ligerant amb els qui, com per exemple Mariano Rajoy, diuen que el finançament que implica l'Estatut és inviable, o amb els que ens acusen d'insolidaris".

Segons el conseller, Zapatero hauria d'expressar "quin model d'Espanya i de finançament vol" ja que "no l'explica". Saura afegeix que "el que ha fallat és la voluntat política del govern central d'impulsar-lo" mentre que "al Govern tenim un full de ruta i hem fet moltes coses des del punt de vista intern".

De tota manera, Saura es mostra optimista sobre l'arribada d'un acord i considera que "l'Estatut és una llei bastant concreta i mentre que l'anterior no deia que s'havien de traspassar la inspecció de treball o Rodalies, aquest sí que ho diu".

Saura diu també que espera que "no sigui necessari" que el PSC hagi de votar en contra dels pressupostos de l'Estat.

ElPeriódico: Entrevista a Joan Saura