lo carrer del riu

lo carrer del riu

22 de setembre, 2008

Els Països Catalans són els més endeutats de l'Estat

Catalunya en primera posició seguida pel País valencià i les Balears Qui pateix més dèficit fiscal més s'ha d'endeutar per poder prestar els serveis bàsics als seus ciutadans. Aquesta és la conclusió que es desprèn clarament de les dades d'endeutament autonòmic publicades pel Banc d'Espanya. El deute de la Generalitat Valenciana va créixer un 6,9% en els dotze últims mesos (de juliol de 2007 a juny de 2008) fins a arribar als 11.961 milions d'euros, segons les últimes dades publicades pel banc d'Espanya, en referència al primer semestre de 2008. En xifres absolutes, el deute acumulat per la Generalitat valenciana és la segona més elevada d'Espanya, per darrere de Catalunya (17.808 milions), mentre que en relació amb el Producte Interior Brut (PIB), el deute valencià és el més alt de l’Estat espanyol amb un ràtio del 11,4%.

El deute acumulat de la Generalitat valenciana només està per darrere de Catalunya (17.808 milions), mentre que en relació amb el PIB, és la més alta amb un ràtio del 11,4%.

Entre juny de 2007 i el mateix mes d'aquest any el País Basc és qui més ha aconseguit reduir el seu endeutament amb un 45,9 per cent.

Qui més ha augmentat, també, el seu deute són les Balears, que en aquests dotze mesos ha passat de 1.834 a 2.338 milions, el que suposa un increment del 27,4 per cent.

En xifres absolutes, amb un major deute trobem Catalunya, que supera els 17.808 milions d'euros, seguida pel País valencià, amb 11.961, i per Madrid, amb 10.613 milions d'euros. En el cas de la del País valencià, l'endeutament representa un 11,4 per cent del PIB, mentre que en l'extrem contrari, el deute basc suposa el 0,7 per cent del Producte Interior Brut d'aquesta comunitat. El deute valencià ascendeix a 11.961 milions, la segona més alta de l’Estat espanyol.

2 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

es que som mags dels bons !!!

amb el que es deuen i el que devem
tarariiiiii !!! Carlos V entra a Madriiiiiiiii !!!!!!

salutacions

lo llaguter ha dit...

No cal capficar-s'hi. Només són dades !!*!!

Demà serà més gros quan ens acusin de tenir la butxaca foradada.

lo llaguter