lo carrer del riu

lo carrer del riu

27 d’octubre, 2008

Barroso insta al Rei a explicar "el seu paper en el 23F"

Després de comparèixer davant l'Audiència Nacional Polèmica republicana in crescendo. L'alcalde de la localitat gaditana de Puerto Real, José Antonio Barroso (IU), acusat d'un presumpte delicte d'injúries greus contra la Corona i investigat pel jutge de l’Audiència Nacional, Fernando Grande Marlaska, pel suposat delicte d’haver “transcendit l'exercici de la llibertat d'expressió", per "conjugar la crítica a la institiució monàrquica dintre del debat polític" i per "violentar el límit de intangibilitat inherent a la dignitat de la monarquia, de la persona que encarna, així com dels fonaments de l'ordre polític i de la pau social", ha seguit parlant després de comparèixer davant de la justícia. Malgrat que podria ser penalitzat amb entre sis i 24 mesos de presó o equivalent en multa, Barroso ha dit que el seu cas servirà per obrir el “debat republicà sobre la naturalesa del ciutadà Joan Carlos de Borbó i el seu entorn familiar i empresarial”. El batlle ha afirmat que "existeixen falles democràtiques en aquest sistema, en el qual no es pot parlar del Rei ni dels seus negocis bruts ni de la fortuna d'origen desconegut". Així mateix ha instat al monarca a "explicar als espanyols per què la seva fortuna és la quarta fortuna d'Espanya” i quina va ser la seva veritable implicació en el cop d’Estat del 23-F de 1981. Així mateix ha dit que les seves opinions "no van contra el cap de l'Estat, sinó contra el ciutadà Joan Carles de Borbó".

Avui: Grande-Marlaska manté imputat la causa contra un alcade andalús que va dir que el rei era "corrupte" i un "cràpula"

directe.cat: Un alcalde d'IU imputat per injúries al Rei després de titllar-lo de 'cràpula'. El batlle de Puerto Real demana que el monarca expliqui les seves 'aventures amoroses' si han estat pagades amb fons reservats

Avui: Un rei molt car

1 comentari:

xavi ha dit...

Home, no ha dit cap mentida que potser si que haurien de mirar una mica mes les despeses de la casa reial