lo carrer del riu

lo carrer del riu

12 d’octubre, 2008

Centenars de persones es manifesten contra el Dia de la Hispanitat

Centenars de persones s'han manifestat aquest matí a Barcelona contra el Dia de la Hispanitat. Sota el lema '12 d'octubre, res a celebrar' els manifestants han sortit a mig matí de la plaça de Sants en direcció a la plaça d'Espanya amb la presència d'un fort dispositiu dels mossos d'esquadra. Entre els integrants de la manifestació, grups independentistes i del jovent d'esquerra del país.

Una setantena de persones s'han desplaçat fins a la Plaça de Sant Jordi per mostrar el seu suport als joves encadenats i han exhibit pancartes amb lemes com 'Combatem el feixisme' i 'Stop Racisme', i amb recordatoris de les víctimes mortals arran d'agressions de grups feixistes. Per exemple, recorden Guillem Agulló, assassinat l'any 1993 a Montalejos (Castelló) per un grup d'ultres; Roger Albert, qui va morir després d'una agressió a les festes de Gràcia l'any 2004 i Josep Maria Isanta, apunyalat mortalment durant les festes de la Patum de Berga l'any 2005.

A Tarragona s'hi han manifestat unes dues-centes persones, que han coincidit amb una cinquantena de manifestants del grup feixista Alianza Nacional, que celebraven el Dia de la Hispanitat.