lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 d’octubre, 2008

El Partit Conservador guanya les eleccions al Canadà, però haurà de governar en minoria

La televisió pública del Canadà ha anunciat que el Partit Conservador del primer ministre Stephen Harper hauria guanyat les eleccions del país, tot i que amb un resultat que l'obligaria a governar amb minoria. Els conservadors haurien obtingut 144 escons, lluny dels 155 que es necessiten per a la majoria absoluta, però la millora de resultats hauria estat notable respecte dels 127 escons aconseguits a les últimes eleccions.

El gran perdedor dels comicis ha estat el Partit Liberal de Stéphane Dion, el principal grup a l'oposició, que hauria obtingut 75 diputats, vint menys que als últims comicis. El sobiranista Bloc Quebequès manté una forta presència al Quebec, i hauria obtingut 50 dels 75 escons en joc. Els liberals n'haurien aconseguit 13, i els conservadors, 10.

El Partit Verd, liderat per Elizabeth May, s'ha quedat fora del Parlament per pocs vots.

Al setembre, Harper va dissoldre el Parlament i va convocar eleccions anticipades per aprofitar la bona posició que tenia a les enquestes i intentar obtenir la majoria parlamentària. El Canadà ha estat la primera potència econòmica d'escollir un nou govern des que va esclatar la crisi financera.