lo carrer del riu

lo carrer del riu

01 d’octubre, 2008

Sánchez Ferlosio: "Odio Espanya des de sempre"

Sánchez Ferlosio 011008 RAC1 L'escriptor Rafael Sánchez Ferlosio (Roma, 1927) va assegurar ahir que "odia Espanya des de sempre", en part per l'excessiva atenció que en aquest país es presta als esports, com s'ha pogut comprovar amb els recents Jocs Olímpics, i en part perquè el "carrega molt això de la pàtria". "El concepte de pàtria és el més verinós dels conceptes", va dir Sánchez Ferlosio en presentar el seu nou assaig, God & Gun. Apuntes de polemología (Destino), un conjunt de reflexions sobre la història, la guerra, la religió, el dret i el fanatisme.

L'autor, que segons Miguel Delibes, "és l'home més important de la nostra literatura", va assegurar que l'expressiu títol del llibre li sembla "un lema ideal per a un escut dels Estats Units". Sánchez Ferlosio va explicar que el títol se li va acudir a partir d'una frase de Barack Obama, candidat demòcrata a la presidència dels EUA, que va dir, referint-se a "algun Estat nord-americà, que, deprimit i avorrit per la recessió i l'atur, s'havia abandonat al culte de Déu i al culte de les armes".

Ferlosio, que ahir anava acompanyat de la seva esposa Demetria, la filla Lucía i la néta Laura, va respondre amb ironia a totes les preguntes i no es va estar d'assegurar que una de les seves "grans fòbies és l'esport", tot i confessar que de jove li agradava pintar i caçar. "També vaig ser aficionat als toros, però des que odio Espanya, ho he hagut de deixar".

Cap comentari: