lo carrer del riu

lo carrer del riu

21 de novembre, 2008

El 3r Congrés Catalanista fa una crida a curar Catalunya de la seva "indefinició"

El 3r Congrés Catalanista começa aquest dissabte, 125 anys després del darrer, que va tenir lloc l'any 1883, amb l'objectiu de "curar" la malaltia de Catalunya. Una dolença que, en paraules del secretari general del congrés, Josep Espar i Ticó, és una "insuficiència com a nació", ja que li falten "tots els instruments perquè la seva realitat nacional sigui forta i reconeguda al món", segons Espar.

Els congressistes investigaran cap on va Catalunya, davant la seva "indefinició actual". El congrés s'estendrà arreu del territori i s'allargarà fins a l'octubre del 2009, moment en el qual els seus impulsors en presentaran les conclusions al Parlament. "Catalunya està indefinida. Uns la volen d'una manera, uns d'una altra, els altres no la volen ni de l'una ni de l'altra, i hi ha dues o tres formacions polítiques que només tenen al cap veure si Catalunya s'enfonsa d'una vegada", explica Espar i Ticó. El secretari general del congrés també s'ha referit a la divisió entre els grans partits catalans, que provoca que Catalunya no acabi de veure cap on va.

La presidenta del congrés és Assumpta Fargas, i hi ha quatre congressistes d'honor: els dos expresidents vius de la Generalitat, Jordi Pujol i Pasqual Maragall, i els dos expresidents del Parlament Heribert Barrera i Joan Rigol.

www.congrescatalanista.cat